I sin strävan att finna nya perspektiv på  musik har Rebaroque valt att samarbeta med flertalet solister och dirigenter. Rebaroque samarbetar med bland annat S:t Jakobs Kammarkör och Radiokören, och har förutom TV-framträdanden gjort en mängd radioinspelningar varav flera Europasändningar.


Vår bakgrund

Rebaroque bildades 1998 under namnet Stockholms Barockorkester, och etablerade sig snabbt som en av Sveriges ledande barockensembler.

Med violinisten Maria Lindal som konsertmästare och konstnärlig ledare är Rebaroque en modern och nytänkande barockorkester som med stor framgång tänjer på de musikaliska gränserna.

Repertoaren omfattar såväl orkesterverk och kammarmusik som oratorier och opera. Rebaroque är verksamma i Sverige som utomlands, och har gästspelat i bland annat Italien, Schweiz, Tyskland, Finland, Norge, England och Libanon.


Maria Lindal årets Spelman 2008

“Spela och leka är analoga begrepp i de flesta språk utom svenskan. Maria Lindal demonstrerar att de borde vara det. Med orkestern Rebaroque leker hon fram den konst som inte lämnar det folkmusikaliska arvet ur sikte. Maria Lindal kombinerar ett individuellt mästerskap med entusiasmerande ledarskap. Om det låter bra om barockmusik kan man svära på att Maria Lindal är inblandad.

I Expressenjuryn ingick: Gunilla Brodrej, Magnus Haglund, Hanna Höglund och Lars Sjöberg

Rebaroque:

Maria Lindal, konsertmästare/violin/konstnärlig ledare

Violiner:

Eva Lindal, Anna Ivanova-Sundin, Anders Åkered, Elias Gammelgård, Hanna Wiklund, och Juliana Shapiro,

Viola:

Joel Sundin

Cello:

Magdalena Mårding, Daniel Holst

Kontrabas:

Jonas Dominique,Danijel Petrovic

Gamba:

Magdalena Mårding

Teorb/Luta/gitarr:

Karl Nyhlin

Cembalo/orgel:

Peter Lönnerberg

Fagott/flöjt:

Mats Klingfors

Flöjt:

Åsa Karlberg

Oboer:

Kennet Bohman, Bertil Färnlöf, Kerstin Frödin

Trumpet:

Johan Åkervall

Puka:

Adam Dennis